2023. aug 30.

Levél nekem 😀

írta: IttMárMindenVan
Levél nekem 😀

 

A Titanilla kilenc hangból álló női név.

A Titanilla névnapjai

Naptári névnapja: január 26.
 Nem naptári névnapja: február 6, 11.

A Titanilla név eredete és jelentése

A görög eredetű Titánia latin kicsinyítő képzős alakjából önállósult. Jelentése: óriás lány.

A Titanilla név gyakorisága

A kilencvenes években szórványos. A kétezres években nem gyakori, az első száz választott név között nem szerepel.

A Titanilla név becézése

Tita, Titácska, Titánia, Titánka, Nilla, Nillácska, Nillu, Tilla, Tillácska. A francba! Kimaradt a Titti 😀

A Titanilla név jellemzése

Kiegyensúlyozott, mindig tudja mit akar, amit előre megtervez általában véghez visz. Azonban nehezen barátkozó, inkább a magányt választja.

Híres Titanilla nevet viselők

Bogdányi Titanilla szinkronszínész, színésznő
 Móra Ferenc: Az aranykoporsó c. történelmi regény szereplőjének neve Titanilla.

 

 Üdv: 

Erika

 

 

 

 

 

 

 


s1.gif z1.gif e1.gif r1.gif e1.gif t1.gif l1.gif e1.gif k1.gif

 

 

József név eredete és jelentése

József névnap
március 17., március 19., április 7., április 16., május 1., augusztus 25., augusztus 27., szeptember 18.
A József 6 betűs férfinév,

Magyarországon közkedvelt keresztnév, rendkívül népszerű mind első, mind második keresztnévként. Elemzések szerint napjainkban Magyarországon a 18. leggyakoribb férfinév.
A név eredete héber vonalakra vezethető vissza, jelentése „Isten gyarapítson!” illetve „elveszi a gyalázatot”. Egyes ismeretek szerint a név a héber „jaspis” szóból ered, aminek eredeti jelentése „kő”, ami alatt a főpapok palástján lévő drágakőből készült díszeket értették. Ezeken a díszeken gyakran láthatóak vésett, törzsi jelek.

Külföldi változatai:
Joseph, Josef, Giuseppe, José, Joszip.

Becenevei:
Józsi, Józsika, Jóska, Joci, Jocó, Dodi, Dodó, Dodika.
Jellemzése:
E nevet viselő férfiak legtöbbje érzékeny, álmodozó, nagyon kreatív. Jellemző rájuk, hogy művészeti ágban helyezkednek el és dolgoznak, mivel szeretik a kreatív megoldásokat igénylő feladatokat. Könnyen szót értenek másokkal, jó hallgatók és tanácsadók egyaránt, szeretnek segíteni másoknak.
Érzékenységük is mutatja, hogy jobb szeretnek az érzékeikre hallgatni, mint az eszükre, rettentően intuitívak. Egyébiránt ezen képességük erősebb is, mint a legtöbb embernek, bízhatnak megérzéseikben. Az élvezeteket előnyben részesítik, szeretnek minden újat kipróbálni, kíváncsi természetűek. A Józsefekre nem jellemző a jó pénzügyi érzék, így nem gazdálkodnak jól a pénzzel, sokszor túlköltekeznek. Ezen férfiak önfeláldozó emberek hírében állnak, fontos számukra az érzelmi biztonság, párjuktól általában nagymértékben függenek.
A kudarcot sokszor rosszul kezelik, agresszívvá válhatnak, ha valami nem a tervük szerint sikerül. Másokhoz könnyen kötődnek, ragaszkodóak, szeretetteljesek és jólelkűek, könnyen fellobban bennük a féltékenység. Mivel fontos nekik a szeretet adás- és kapás, ezért folyton keresik azokat az élethelyzeteket, ahol megkapják a kellő törődést. Emiatt a nagyfokú kötődés miatt a Józsefek hajlamosak kihasználhatónak és naivnak lenni, könnyen becsaphatják őket.
A népi hitvilágban kedvelt a József karakter, mint az igazság hordozója. Hozzáköthető a következő mondás is: „Sándor, József, Benedek zsákban hoznak meleget.” A néphit szerint március vége felé, a névnapjuk után hozzák a meleget.
Híres Józsefek
József, mint ősatya, Jákob fia
• Szent József, Jézus nevelőapja
• Bem József, Lengyelország és Magyarország hadvezére
• Benkó József, botanikus, történész, teológus
• Béres József, kutató, biokémikus

A(z) József név jelenleg a 2. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286167 férfi viseli, addig a József néven 2018-ban 227595 embert szólítanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá

szerelem ötlet